8 Haziran 2011 Çarşamba

Sugar - Hottt!!!

"Sugar 2" bölümünde kaynar şeker ile süslemeler yapmayı öğreniyoruz. Şeker+su + glukoz veya sirke konarak belirli bir dereceye (genellikle 160 Celsius) kadar kaynıyor. Daha sonra kullanılmak istediğimiz tekniğe göre çalışmalar başlıyor. Poured, Pulled, Blown Sugar tekniklerini öğrendik. Poured - önceden hazırlanan kalıplara kaynayan ve renklendirilen şeker dökülüyor ve soğuyunca kalıptan çıkartılıyor. Pulled - silikon pad e dökülen kaynar şeker renklendiriliyor ve özel soğutma tekniği ile sonrada çekerek (bkz foto) satenimsi parlaklık elde ediliyor. Küçük parçalara ayrılıyor ve özel bir ısıtıcı ekipmanının altında dekor çalışmaları yapılıyor. Blown sugar ise - pompa ile şekerin içine hava veriliyor ve istenilen şekil elde ediliyor. Şeker ile çalışmak çok zor, favorim olduğunu söyleyemem. Özellikle de sıcak yaz günlerinde... İlk çalışmamız Bay Baykuş:))






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder