4 Aralık 2010 Cumartesi

Konumuz: Milföy

Milföy- milyonlarca kat anlamına geliyor. İsmindende belli olduğu gibi, hamur ve bolca tereyağının kat kat halinde açılması, bekletilmesi, ve tekrar açılması (bu işlem toplam 3 kere yapılıyor) ile hazırlanan bir hamur çeşidi. Çok zahmetli ve zaman alan bir yöntemi olduğu için evlerde kullanım için hazır milföy hamuru kullanmayı tercih ediyoruz fakat bir pastanede taze yapılması gerekiyor:)

Milföy hamuru kullanarak yaptığım birbirinden lezzetli ve güzel görünümlü pastalar işte burada...

Fruit Strip 

Vols-Au-Vent
Ispanak ve Mantarlı

 Chef Cynthia decorating the Round Mile-Feuilles

Bar Tart 
Ananaslı ve Şanfıstıklı


Yuvarlak Milföy Pasta
Creme Patisserie filling

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder