21 Ekim 2010 Perşembe

Gingersnaps

Süper lezzetli kurabiyeler, yapması çok basit:)
150 gr tereyağ
400 gr şeker
2 yumurta
160 ml pekmez
20 ml sirke
535 gr beyaz ekmek unu
1 yemek kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı toz zencefil
3/4 çay kaşığı tarçın
3/4 çay kaşığı toz karanfil
3/4 çay kaşığı kakule



Tereyağını karıştırın, sonra şekeri ekleyin. Yumurtaları birer birer ekleyin. Pekmez ve sirkeyi ekleyin ve daha sonra un ile birlikte geriye kalan baharatları ekleyin. Hamuru kare haline getirin ve 30 dk. buzdolabında bekletin.  Hamur dinlendikten sonra, 50 küçük parça olacak şekilde hamuru kesin. Küçük parçaları her biri 25 gr olacak şekilde yuvarlak toplar haline getirin. Pişirme tepsisine dizmeden önce, bir kapta şeker ve 1 tatlı kaşığı karabiber (topçuklu) karışımın içine bulayın ve sonra aralıklı bir şekilde dizin. Kurabiyeler fırında yuvarlak ve yaygın bir şekle dönüşüyor buna dikkat etmek isteyebilirsiniz. 175 derecede 7-10 dk. arası pişirin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder