20 Ekim 2010 Çarşamba

Unit 1 : Tarts

İlk konumuz Tart'lar. İlk 4 derste 3 farklı tart yaptık. Hepsinin tart hamuru benzer fakat farklı tekniklerle yapıldı. Apple Tart, Banana Cream Tart ve Fresh Fruit Tart.
Benim favorim Banana Cream Tart - tarifini paylaşıyorum sizlerle. Denemenizi tavsiye ederim, Pelit'in muzlu pastasıyla yarışabilecek kadar güzel bi pasta:)

Apple Tart

Fresh Fruit Tart

Banana Cream Tart

Banana Cream Tart Tarifi:
Tart Hamuru
125 gr pudra şekeri
250 gr tereyağ
3 yuurta
500 gr kek hamuru
1/2 çay kaşığı kabartma tozu

Öncelkle tereyağını mixerde karıştırın, tereyağ yumuşak kıvama gelince pudra şekerini ekleyin ve karışım beyazlaşana kadar karıştırın. Yumurtaları birer birer ekleyin. Kek unu ve kabartma tozunu aynı anda ekleyin ve yavaşça hamuru karıştırın. Hamuru buzdolabında min. 30 dk bekletin. Daha sonra tart kabına yerleştirerek 15 dk daha buzdolabında bekletin. Bu tartın kremasını piştikten sonra üzerine koyacağımız için Blind Baking tekniği ile pişirmemiz gerekiyor. Bu yüzden tart hamurunun üzerine, tart kalbımının biraz daha genişinden,  ince bir pişirme kağıdını buruşturarak üzerine koyun ve kağıdın üzerine ağırlık yapması için fasulye yerleştirin. Ve bu şekilde fırına vern. 175 derecede 20-30 dk arasında hamur rengi hafif kahverengileşene kadar pişirin. 

Krema
946 ml süt
1 yemek kaşığı vanilya şurubu
250 gr. pudra şekeri
2 yumurta
4 yumurta sarısı
100 gr pastry cream powder (türkçesi nedir bilemedim:))

Bir tencerede süt, vanilya ve şekerin yarısını ocakta ısıtın. Başka br kapta yumurta, yumurta sarısı, kalan şeker ve pastry cream powder ı karıştırın. Süt karışımı kaynayınca yavaşça diğer karışıma sütün içine ekleyin. Bu karışımı kısık ateşte sadece 2. dk karıştırın. Karışımı plastic wrap e sarın ve hafif soğumaya bırakın. Daha sonra bu krema karışımını krem şanti ile birleştireceğiz.

Krem Şanti
200 ml heavy cream (kahvenin içine konan cinsten amerikan kreması olmalı)
35 gr pudra şekeri
1/4 çay kaşığı vanilya
Bu karışımı krem şanti kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımın 2/3 ünü hazırladığımız krema ile birleştirin ve yavaşça karıştırın. Karışımın içine 3 adet öinik doğranmış muzu ekleyin. 

Tart hazırlanışı:
Pişen tart hamurunun içine önce muzlu krema karışımını serin, daha sonra üzerine ince bir kat krem şanti serin. Daha sonra tartın üstünü krem şanti ile süsleyebilir ve ortasına çikolata ile süs yapabilirsiniz. Bence bu muzlu karışımın içine damla çikolata da konursa daha da güzel bir lezzet elde edilebilir:)

Bon apetit!!:)

4 yorum:

  1. bu cumartesi yapıyorum! devamını da bekliyorum!! özellikle tarcınlı bisey yaparsan let me know BB =)

    YanıtlaSil
  2. ekledim tarçınlı kurabiye tarifini mervecim muhteşem oluyo o tarifi de denemeni tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
  3. inanılmaz duruyolar bu 3 tart tarifi benim french culinary ins kıtabımdada vardııı bebiişş yuhu

    YanıtlaSil
  4. e ben de o okuldayım canım normal:)

    YanıtlaSil